На фокус
 
Прием за учебната 2018/2019 в училище „Изгрев“
Благодарим на зимата
Следваща
КЪСМЕТ
Музикална приказка "Пътешествието на житеното зрънце"
Предишна

Защото е пролет!

spring-276014_1280

Пролетта е толкова красива, щастливи сме, че можем да ѝ се насладим и да благодарим за всички възможности, които създава. Тази година я посрещнахме много тържествено в училище „Изгрев“ – имаше концерти, разходки, зелено училище  и тя се отблагодари на децата с писмо, което изпрати до тях. Ето какво ѝ отговориха те на свой ред (прочетете докрай, нищо, че е дълго. Вярваме, че във всяко писмо ще усетите чистота и доброта, които са така характерни за пролетта и децата и ще се усмихнете). Пожелаваме на всички още много прекрасни моменти в оставащите дни от пролетта и във всички следващи сезони!

Никол, 4-ти клас

Първа пролет днес дойде и пойна птичка в миг запя, огря ни слънцето се сега. Реки шумолят, пеят, сърнички скачат. Небето е така чисто, че ми се ще да литна нагоре. Горите са тъй красиви, пълни с животни, цветя и дървета. Пеперудите хвърчат навред, кучешки лай се чува. Листата ни нашепват: пролетта е тук.
Пролетта е магия!

Мартин, 1-ви клас

Мила пролет,
Бъди добра и умна!

Благослава, 1-ви клас

Мила пролет,
Много ти благодаря за слънчевите лъчи, благодаря ти за топлината и за любовта, която разпръскваш. Мила пролет, толкова ми липсваше, когато те нямаше. Много ти отива да бъдеш хубава!

Ангел, 1-ви клас

Пролет, знам, че не си човек, но все пак ще ти пиша. Много си красива и ми харесва, че дойде.  Много ми харесва, че през пролетта е зеленото училище и много ми харесва, че през пролетта играем на футбол с директора.

С обич,
Ангел

Калина, 1-ви клас
Моя мила пролет,

Много ми харесват дърветата и птичите песни и цветята, които си ни пратила виждам навсякъде – минзухари, зюмбюли и нарциси и цъфналите дървета. Много ти благодаря. И песни на петли! Харесва ми и писмото,
От Калина за моята приятелка пролетта!

С обич,
Калина

Ралица, 6-ти клас

Ти си нежна, добра, ухайна и много разнообразна и красива. Нещото, което ми харесва в теб, е, че се бориш с остатъците на зимата пораждаш растенията отново. Разнообразна си като цветовете на дъгата – различни, но всеки сам по себе си уникален. Твоите сътворения – птици, реки, растения и т.н. Славеят – птицата, която пее много хубаво, я слушат всички.  Ти си най – плодородната, най-красивата и най-нежната. Раждаш всички растения. Ти си майка на всички.

Йоана, 1-ви клас

Мила Пролет,
Много ни харесва твоето писмо. Бих искала да има много плодове!

Алекс, 1-ви клас
Мила пролет,
Много си красива и всяка Пролет ставаш все по-красива и дано другата Пролет е по-дълга!

Асен, 1-ви клас

Скъпа пролет,
Благодаря ти за прекрасния ден – за топлината , за песента на птиците и за хубавия мирис на цветята. Птиците се завърнаха от юг заради теб. Хубав дъх лъхна цялата земя. Благодаря за дъждовете. Обичам, когато тропат по прозорците на къщата ни. Благодаря също и за пчелите, и за меда и за плодовете. Планините са големи, подходящи за катерене.  Ти дари много за нас и направи добро за природата и хората.

Сърдечни благодарения,
Асен

Джая, 4-ти клас

Здравей, Пролет!
Много ми е приятно! Надявам се и на теб да ти е приятно!
Благодаря ти за красивите цветя, за китните поля, за прекрасните растения! Благодаря ти също за досадните мравки, които сега правят убежище в кутията ми!
О! Благодаря ти и за прекрасното време навън!
Още много благодарности, които ще ти кажа лично!
Е, доскоро!

Яна, 1-ви клас

Здравей, мила Пролет,
Хареса ни твоето писмо толкова много, че се усмихнах и така се зарадвах. Благодаря ти за хубавите дарове!

С обич,
Яна

Добромира, 1-ви клас

Мила пролет,
Благодаря ти за слънчевите лъчи и за красивите цветя, и за свежата трева, за красивите дървета. Птиците, които идват с тебе, пеят много красиво.

Благодаря ти за цялата ти красота!

С обич,
Добромира

Митко и, Борко 1-ви клас

Мила Пролет,

Много си красива, имаш много хубави дървета. Бъди мила, ти си много добра, с много хубави цветя. Имаш много хубави пчели и много хубави планини.

С обич,
Митко К. и Борко

Марин, 1-ви клас

Скъпа пролет,
Благодаря ти за всички топли дни. И много за птиците и за водата, защото много обичам да си играя в тревата. И много да се катеря. Но много моля повече да грее слънце и благодаря за пчелите и за цветята и за уханието на цветята. И за птиците. И за разбуждането на животните и хората.

Сърдечни благодарения,
Марин

Ана-Мария, 5-ти клас

Здравей, пролет,
Винаги да си радостна и щастлива, да имаш все повече миризма на цветя в теб.  И ти винаги си изпълняваш обещанията , че ще дойдеш при нас. Благодаря ти за: кокичетата, минзухарите, лалетата, зюмбюлите, незабравките, игликите, теменужките, момините сълзи и люляковите храсти и цветя. Харесвам зелената премяна  на пролетта и нейното нежно ухание. Аз съм родена през пролетта. Моята майка винаги ме е наричала пролетно дете.

Да си жива и здрава и винаги пременена със зелен цвят!

С обич към пролетта от Ами!

Елисавета, 5-ти клас

Мила Пролет,

Аз също много се радвам да бъда част от училище „Изгрев“! Харесва ми всяка година, в точния час, в който идваш, заедно с моето семейство да те посрещнем. Обичам да се наслаждавам на пролетните дни. Те са свежи, понякога са дъждовни, друг път слънчеви… Винаги всичко е зелено, красиво и това ме кара да се усмихвам! Много често искам да снимам цъфналите дръвчета, пъстрите цветя и бодрата трева. Толкова е хубаво, когато си тук!

Твоята сестра, Зимата, също е прекрасна, но по своя си начин. Когато е при нас, навсякъде има сняг, голите дървета леко се поклащат от вятъра, а семената долу под почвата, се топлят в къщичките си. След като се събудят от милването на нежните лъчи на слънцето, те порастват смели и готови за приключения. Наистина е великолепно да наблюдаваш тези сезони, които могат много да те изненадат.

Благодаря за старанията, които полагаш, за това, че даваш живот на растенията, а ако не бяха те, ние нямаше да можем да живеем и да се радваме на всичко край нас.

Опитваме се да се грижим за теб. Видим ли боклук на улицата или в планината, го изхвърляме. До колкото можем рециклираме. Освен това вкъщи имаме цветя, на които им осигуряваме толкова светлина, колкото им е необходима. Също така с дядо, баба, мама, и с по-малкото ми братче, ходим да копаем и подрязваме лозето ни и да поливаме дръвчетата. Имаме различни видове – ябълкови, крушови, кайсиеви, прасковени и други.

С удоволствие ще продължа да се грижа за природата!

Поздрави:

Ели

Биляна, 3-ти клас

Много си красива, пролет! Искам винаги да е пролет. Харесва ми, защото миришат много хубаво цветята на дърветата или цветята в природата.

Искам винаги да знаеш, че си най-красива, най-уханна, много мила и грижлива. Благодаря ти за всичките цветя, които ни подари, също и за цветчетата на дърветата. Ти си много милосърдна, красива и умна. Обичам те, пролет!

Много обичам  и пролетта, и лятото, но най-много пролетта. Тя е много бяла, като че ли има сняг по дърветата

I love you. Обичам те, пролет! Хубава, прекрасна и мила пролет!