Слънчеви песни за деца – комплект от книга и CD

Скъпи родители, учители и деца (малки и големи),

Щастливи сме да ви представим първия  комплект музикални материали, създадени по идеите на Слънчевата педагогика –  сборник с песни „Слънчеви песни за деца“, придружен от компакт диска „Сладко медено“, който включва част от песните и инструменталите към тях (предстои издаването и на втори).

DSC_7285

 

Защо първо музикална книга и диск?

Защото за нас музиката е повече от изкуство или начин за развлечение, тя е средство за възпитание, за изграждане на характера, за трансформиране на състояния, за лечение, за развитие на всички дарби и способности. Музиката ни помага да работим в посока на идеала на слънчевата педагогика – светъл ум, топло сърце и силна воля.

Музиката е метод, чрез който се внасят ония елементи, които са необходими за човешката воля, за човешкото сърце, за човешкия ум. Тя е среда, през която трябва да минат тия сили.

Музиката е свят на хармония. Когато мислите на човека са хармонични и чувствата му са мелодични, тогава волята му може да се прояви правилно. Когато децата пеят, когато ние пеем, сътворяваме хармония в нас и в света около нас. Така той става по-красив, по-чист и по-добър. Вярваме, че всеки от вас може да намери своята песен, мисъл, идея, която да му отвори вратата към най-доброто в себе си.

Чуйте някои от песните, споделите ги с вашите деца, надяваме се да ви харесат и да запеем заедно:

„Сладко медено“ е от песните, които носят бодрост и добро разположение. В  училище и детската школа често си я пеем преди да започнем да се храним, за да бъде храната сладка като меда, чиста като слънцето, а след като я приемем да сме работливи като пчелите.

„Грее, грее“

„Дръвче да посадим“

Ако желаете да се сдобиете с диска „Сладко медено“ и/или книгата „Слънчевите песни за деца“, може да го направите оттук: