Учителски колектив

Aleks360Александър Стойчев

 • Магистър по музикална педагогика – АМТИИ, Пловдив, 1992 г.;
 • Магистър по психология – ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, 2007 г.. Допълнителна квалификация по Позитивна психотерапия и Психодрама;
 • Следдипломна квалификация – Преподавател по Паневритмия, НСА, 2000 г.;

Учител съм от 1992 г. Оттогава се занимавам и с астрология. Постепенно изучавах човешката психика. След това дойде следващото стъпало. Започнах да преподавам Паневритмия на деца и възрастни от 2000 г. Наред с индивидуалните и семейни консултации, от 2005 г. стартираха семинарите по астродрама и Softskills-обучения.

От 2011 г. работя в Детска школа „Бялото кокиче“ и съм част от екипа на Слънчевата педагогика.

Всички, което се отнася до човешката душа, ме вълнува. Обичам децата, музиката, звездите, игрите, приказките, природата и творчеството. За всеки момент в живота ни има подходяща музика, подходяща приказка, дума, движение. И всеки момент е подходящ, за да посеем в душата на човека (и в собствената си) нещо добро. От нас се иска да различаваме тези моменти, да се вслушваме внимателно и да ги използваме.

 

Zori360Зорница Меданова-Стефанова

По образование съм графичен дизайнер и имам опит в областта на мултимедията и печатната реклама. В живота ми следват седемнадесет години опит в IT сферата.

Идвам в „Бялото кокиче“ от тази далечна вселена, заредена с непреодолима мотивация за работа с деца. Тази мотивация е резултат от енергия, натрупвана с години, канализирана и култивирана по време на няколко обучения по Слънчева педагогика. А от есента на 2017та година уча магистратура Предучилищна педагогика.

Вегетарианка съм от 17-годишна. Майка съм на 9-годишна дъщеря. Опитвам се да живея в синхрон с Природата, моят най-добър учител. Представата ми за добре оползотворено време е с близки хора на високо и чисто място. Едно от хобитата ми е ръчно изработване на картички, свещници, лампи. Това е опит, който ми помага да съм сътворец на малките чудеса, които децата правят всеки ден.

 

Jaki360Жаклин Спасова-Бобева

 • Магистър, Руска филология, СУ „Климент Охридски“
 • Бакалавър, Английска филология, СУ „Климент Охридски“
 • Следдипломна квалификация по Междукултурни връзки, Британски Съвет
 • Философия на успеха – Интегрално обучение, Марков Колеж
 • Учител по английски и руски език в Езикови центрове на различни възрастови групи; Учител по български език за чужденци; Учител по английски език в 8-ми подготвителен клас
 • Заклет преводач от и на английски и руски език към 2 преводачески агенции и на свободна практика /превод на поезия и проза от английски език/
 • Офис администратор и координатор на обучения за учители по европейски проекти

За работата си в ДШ „Бялото кокиче“ съм се готвила през целия си живот. Работих с деца още преди да имам свои деца, продължих да работя с деца когато моите поотраснаха малко, но обичта към децата непрестанно ме тласкаше да търся по-радостна и удовлетворителна методика. Когато започнах да чета книгите и беседите на Учителя Петър Дънов за работа с децата, животът сам ме запозна с чудесния колектив на Детската школа. Когато съм на работа се чувствам като в едно голямо ученолюбиво семейство – децата се учат как да ни чуват, как да се учат и да общуват помежду си, а ние се учим как да сме по-полезни и интересни учители. Прекрасно е, че любовта всеки ден пълни душите ни със свежа радост и нежна топлота.

 

Наталия 360Наталия Николова

Магистър по География – СУ „Св. Климент Охридски”

Учител по география (5 – 12 клас) от 1993 г.

Учител в Детска школа „Бялото кокиче”, гр. София от октомври 2011г.

Учител по география и икономика в ЧОУ „Изгрев” от септември 2017 г.

Природата ни учи и ни дава сили.

В училище ученици са не само учениците и учители са не само учителите.

В живота всички сме ученици, защото той е най-голямото училище.

 

Lili360Лиляна Иванова

Образование

 • Начална и предучилищна педагогика, Магистър, ПУ „Паийси Хилендарски”, гр. Пловдив – в момента
 • Инженер химик (Магистър) – ХТМУ, гр. София

Допълнителни квалификации

2013- 2015 г. – Валдорфска педагогика, Педагогически колеж Хеликон, Цайст, Холандия и Сдружение „Валдорфска педагогика за деца, родители и учители“, гр. Варна

2014 г. –  Обучение по Слънчева Педагогика, Детска Школа „Бялото Кокиче“

2014 г. – Семинар по Говорно Формиране за учители /Въведение/, Сдружение по антропософска лечебна педагогика и социална терапия, гр. Варна

2013 г. –  Курс за инструктори „Играя и работя с деца“, НЧ „Бъдеще сега“

2013 г. –  Монтесори Метод, Асоциация Монтесори „Ръка за ръка”

2012 г. – Лятна школа по Арт Терапия Българска асоциация по Арт терапия

Житейският ми път до 27-та ми година бе най-вече в сферата на управление на качеството и производствените процеси. Но стъпка по стъпка, Любовта ми към Изкуството, Природата и Децата и в търсене на отговор на въпроса: “Какво е човекът, неговата вътрешна истинска същност?”, като добри приятели ме „заведоха до портата“ на учителството.

Творчеството-рисуване, танци, песни, игри, заедно с децата, изпълват душата ми с радост. Методите и подходите на Слънчевата и Валдорфска педагогики за мен са един постоянен извор на вдъхновение в работата ми с тях.

Вярвам, че всеки един носи отговорност за възпитанието им и своето самовъзпитание. За мен, това са две от най-големите задачи, които стоят за вбъдеще пред нас заедно.

 

Юлия Василева

Завършила съм средно професионално търговско училище. И продължавам да се уча в най-великото училище на живота, което дава добри уроци, на тези които могат да ги разбират.

Вярвам в безграничната сила на Любовта Доброто и Истината. И който може да ги прилага в живота си е силен и свободен, въпреки трудностите и ограниченията на сегашната действителност.

Обичам много децата и съм благодарна, че най-после мога да бъда сред тях и да се грижа за тях.

Обичам нашата природа, животните и музиката, която докосва сърцето и душата на човек, когато я слуша.

Почти нямам свободно време, но ако ми остане такова си отпочивам на тиха и успокояваща музика, с книга в ръце.