Библиотека, Блог

Календар за 2020 г. – слънчевият помощник за възпитание

Представяме Ви един календар, създаден с голямо вдъхновение и с идеята да носи радост с красотата си и полезност с елементите на слънчевата педагогика, вложени в него.

Екипът, който работи върху проекта, е от деца и учители.

Децата създадоха красивите рисунки, които са подредени в дванайсет тематични композиции.

Учителите със знанията за слънчевата педагогика добавиха детайли, които могат да послужат във възпитанието.

През цялата година в календара може да следите и използвате:


1. ЕЛЕМЕНТ НА СЕДМИЦАТА

Всяка седмица е под знака на дадена стихия (огън, земя, въздух и вода). Знаейки това, можем да използваме дадените условия и да вмъкнем в ежедневието си дейности, подходящи за ума, сърцето, волята, душата. Подробно описание ще намерите във втора страница от календара.

2. ПОЛЕЗНИ АКЦЕНТИ ЗА ВСЕКИ ДЕН

Всеки ден има своя цвят, планета, музикален тон.

Всеки ден е подходящ за определена храна, дейност, процес.

Всички специфики за деня могат да бъдат проследени в дванайсетте месеца, а на втора страница в календара сме поместили и таблица, която е обобщаваща за цялата година.

Използването на съответствията дава възможност в ежедневния ритъм да акцентираме на подходящите дейности, процеси или развитие на качества, както и да вземем под внимание подходящата храна, песен, камък, растение, билка. Всичко това по естествен начин оказва положително въздействие във възпитанието и цялостното състояние и на малки, и на големи.

Календарът може да бъде закупен от книжарница на ул. „Ген. Щерю Атанасов“ 2 в София или онлайн чрез партньорите ни от лаптоп.бг.

Моля, последвайте линка , ако срещате трудност с бутона „онлайн поръчка“

https://photocamera.bg/books-3m-2020